Köp- och leveransvillkor

Priser
Alla priser som anges är i svenska kronor inklusive moms, för närvarande 25%. Alla varor säljs var för sig, även om det finns flera varor på en bild, säljs de styckevis om det inte uttryckligen står i varubeskrivningen att de säljs i par eller i set.

Minimiorder
Det finns inget minsta beställningsvärde, alla beställningar är således välkomna!

Betalning
Du kan välja mellan följande betalningssätt:

* Kortbetalning:
Vi erbjuder våra kunder att enkelt och säkert använda kortbetalning för att betala sitt köp. Vi använder Payson. De samarbetar med Visa, MasterCard och Internetbankerna Swedbank, handelsbanken, SEB och Nordea. Alla korttransaktioner bygger på bankernas 3D-secure-teknik och krypteringen är 128 bitar. Utvecklingsmiljön för gränssnitt och underbyggande teknik är Microsofts .NET. Payson är certifierad av säkerhetsbolaget Trustwave.

* Förskottsbetalning:
Pengarna ska sättas in på Plusgironr: 646 951-4  När pengarna finns på vårt konto skickar vi varorna som är beställda. Kom i håg att ange ditt namn och ordernummer! Vi skickar dina varor så snart din betalning är registrerad på vårt konto. Detta tar ca. 2-3 bankdagar från betalningstillfället.

* Hämtas i butik:
Vid hämtning av varorna i butiken hör vi av oss när dina varor står färdigpackade. Du hämtar varorna under butikens ordinarie öppettider, se flik Öppettider i menyn eller enl. ök. Tänk på att distanshandelslagen då inte är gällande utan det är öppet köp i en vecka enligt de villkor som gäller för ett vanligt butiksköp. Välj förskottsbetalning så kan du välja att betala kontant eller mot kort i butiken. Varan är reserverad till dig i en vecka.

Leverans
Beställningar inkomna innan kl. 12.00 skickas normalt samma dag om det är mot kortbetalning. Vår ambition är att alla varor du har beställt kommer att paketeras och levereras tillsammans. Om någon vara du har beställt är restnoterad, meddelar vi dig beräknad leveransvecka. Om någon produkt inte kan levereras inom 5 helgfria arbetsdagar meddelar vi dig detta för att ge möjlighet att godkänna senare leveransdag eller makulera beställningen.

Fraktkostnad
Våra fraktpriser 59,-. Vi har valt att hålla så låga priser som möjligt i vår butik i stället för att kompensera varje produkt för låga frakter. Vi tycker detta är mer rättvist mot våra kunder. Beställer du varor för mer än 1 750,-, bjuder vi på frakten. Fraktpriset gäller endast för leverans inom Sverige.

Leverans till utlandet
Vi skickar gärna varor även utanför Sveriges gränser mot kortbetalning. En fraktkostnad om 150,- tillkommer för er i Norge, Danmark, Island och Finland. Ev. tullavgift betalas av mottagaren.

Garantier
Plåtter följer naturligtvis konsumentköplagen och lämnar minst 6 månaders garanti på alla produkter. I de flesta fall lämnar vi samma garantier som vi får från leverantörerna av våra varor, d.v.s. oftast 1 år. Denna garanti gäller inte vid:

- Olyckshändelse efter det att du har fått varan.
- Vanvård.
- Onormal användning av varan.
- Om du låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar.

Enligt konsumentköplagen kan du även alltid reklamera tillverkningsfel på en vara upp till tre år efter köpet.

Byten
Du har full bytesrätt av våra varor inom 30 dagar från det att produkten mottogs, även om förpackningen öppnats, men det förutsätter att den inte har använts och att den returneras i välvårdat skick. Vid byte av produkter står du själv för alla returkostnader, exempelvis frakt.

När du ska byta en vara skickas den till:

PlåtterEk. För.

Fogdegatan 1B

392 35 Kalmar

Med i försändelsen ska även frankerad returförsändelse finnas så att vi kan skicka din nya vara till dig.

Observera att vi inte accepterar postförskott vid returer, så använd inte detta när du skall skicka tillbaka dina varor, eftersom de då de inte kommer att lösas ut. Du får således tillbaka varorna och din retur accepteras inte.

Reklamation
Om någon vara är skadad när du öppnar paketet skall du göra en reklamation till oss, därefter ersätter vi dig på lämpligt sätt, antingen genom en ny likvärdig vara eller pengarna tillbaka. Du som kund har inte heller några kostnader för frakt i samband med detta utan vi betalar självklart dina fraktkostnader. Vid reklamation; kontakta oss via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  och ange att det gäller en reklamation så hjälper vi dig på bästa sätt.

Konsumentköplagen/ARN ger dig rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Men vänta inte med att påtala felet utan gör det på en gång. Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer alltid deras rekommendationer.

Många av våra produkter är i ett slitet utförande och avsiktligt producerade med avvikelser och patina för att få ett gammaldags utseende. Detta gäller speciellt zink, fattigmanssilver, krukor och glas. Vi tar således inte emot reklamationer på sådana avvikelser.

Ångerrätt
Du har som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter mottagandet, även om varan har öppnats, men det förutsätter att varan inte har använts och att den återsänds i välvårdat skick, allt enligt Distanshandelslagen. Paketet skall packas med omsorg och klara av vardaglig posthantering i stora terminaler. Var därför aktsam när du returnerar varor till oss.

Så snart vi mottagit dina returnerade varor återbetalar vi hela orderns värde vid full retur och varans värde om du väljer att returnera endast en del av din order, inom 10 dagar till det konto du angivit. Hör av dig till oss så hjälper vi självklart till med dina frågor.

När du ska returnera en vara du ångrat köp av skickas den till:

Plåtter Ek. För.

Fogdegatan 1B

392 35 Kalmar

Medskickat i din retur måste finnas ditt namn, adress samt information om hur vi kan betala tillbaka dina pengar.

Observera att vi inte hämtar ut paket som skickas med Schenker Privatpaket då detta är en tjänst endast mellan privatpersoner, inte heller postförskott.

Kundtjänst
Du når oss lättast via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller per telefon: 070-640 62 64 eller 070-285 95 92. Vi besvarar inkomna mail rörande beställningar inom 24 h.

PUL - Personuppgiftslagen
När du handlar av oss på Plåtter så godkänner du att vi får lagra dina personuppgifter i enlighet med vår personuppgiftspolicy. All personlig information som du lämnar till oss används bara inom företaget för att kunna ge dig bra service vid dina återkommande köp. Den kan också användas av oss för att skicka dig specialerbjudanden från vår butik och nyhetsbrev om du valt att låta oss göra det. Dina uppgifter lämnas inte ut till tredje part.

De personuppgifter som vi lagrar i vår kunddatabas är:

För- och efternamn
Personnummer
Adress
E-postadress
Telefonnummer

Du kan alltid begära rättelse, utdrag samt att vi tar bort dina uppgifterna från vårt register. Läs mer om personuppgiftslagen här.

Miljö
Vi försöker i möjligaste mån minimera vår påverkan på miljön. Därför försöker vi så långt det är möjligt att återanvända de kartonger och emballage som medföljer våra inleveranser.

Övrigt
Minderåriga (under 18 år) får inte genomföra köp utan målsmans godkännande.

www.inredningplatter.se  reserverar sig för slutförsäljning och ev. tryckfel samt ändringar av teknisk data som ligger utanför vår kontroll.

Vi kan inte garantera att de färger som visas på webbplatsen exakt återger de färger som produkten har i verkligheten. Hur färgen återges beror på inställningar i din dator.

Alla varor förblir vår egendom tills full betalning erlagts. Alla bedrägeriförsök och falska beställningar polisanmäls med rättslig följd.

Plåtter är en ekonomisk förening som innehar F-skattsedel. Vårt organisationsnummer är 769 624-9379.